Voi ştiţi la cine vă rugaţi?

Un video pe care l-am văzut (incomplet, din nefericire, damn hosting services) mi-a reamintit despre timpurile mele mai vechi în care aveam unele idei despre creştinism. La început nu credeam, dar apoi am aflat că într-adevăr se roagă la un Zeu: la Soare. Da, soarele de pe cer. Cum am ajuns la ideea aceasta? Simplu: Împăratul Constantin. Pentru cine nu ştie, el este “băiatul” care a adus creştinismul ca religie unică în stat, asta după unele acţiuni mult prea neconvenţionate:

– în primul rând, este bine cunoscut că a adus multe “sărbători” din alte credinţe în “creştinismul lui

– apoi, a făcut asta după ce a primit un “semn în vis” de la “Dumnezeu” să folosească crucea creştină într-un război pe care l-a câştigat. Asta implică mult prea multe probleme, poate una din cele mai minore fiind că Ioana d’Arc, recunoscută mult mai mult în prezent ca primind putere şi semne de la Dumnezeu, a fost acuzată de înţelegeri cu necuratul şi executată pentru asta, pe când un Împărat roman (imperiu care oricum nu i-a mai rezistat mult) poate avea vise de la oricine (putea fi şi un demon sau inspiraţie demonică, deşi este convingerea mea că nu acesta a fost cazul), poate introduce un element NOU în “creştinism” (crucea) şi nimeni nu bănuieşte nimic suspect.

Da, aţi citit bine. Crucea nu exista ca element de rugăciune până după 300 de ani de la crucificarea lui Iisus. IISUS NU A FOLOSIT NICIODATĂ CRUCEA SĂ SE ROAGE, NICI NU A SPUS ASTA UCENICILOR SĂI. CRUCEA A FOST INTRODUSĂ LA PESTE 300 DE ANI DE LA MOARTEA LUI IISUS. Puteţi căuta asta oriunde, puteţi întreba la ora de religie. Chiar sunt curios de răspunsuri 🙂 Cum au putut să încredinţeze clericii timpurile acelora întreaga lor religie pe baza unor viziuni cu sursă neverificabilă a unui împărat complet laic?

Acest zeu a avut mai multe nume în trecut, cel mai proeminent a fost Ra în egiptul antic. Vă întrebaţi ce vrea? Exact ce doreau Ori în Stargate: oameni care nu vor “ascende” niciodată (sau nu prea curând, sau nu cu ajutorul lui oricum), fiindcă are nevoie de cât mai mulţi să se roage în templele LUI, nu ale lui Dumnezeu pentru energie. Şi asta înseamnă că nu vrea să schimbe nimic. Şi când totul stagnează, ajunge la un moment dat să dea în urmă…

8 Comments »

  1. […] siguri că vă apără de totul totuşi, Soarele este destul de neutru în multe privinţe, iar el, biserica, crucea şi alte semne nu pot opri tot răul; deasemenea, acceptă acţiunea unora cu scopuri de […]

  2. Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

  3. […] Timpul a trecut şi astăzi am citit ceva terifiant: o elevă de liceu a fost lovită în apendice de către un preot creştin-ortodox şi, la prima vedere (deşi sincer şi eu aş fi reacţionat similar), au făcut-o să dorească să renunţe la religia ortodoxă. De asemenea, au fost unele menţiuni în legătură cu zeii în acel post. Pentru un prolog, vedeţi şi un post recent al meu în legătură cu crucea şi creştinismul. […]

  4. e ceva “adevar” in ceea ce “vad” pe aici..

  5. Hello. Fantastic work.

  6. steffen said

    Hi everybody! I don’t know where to start but hope this site will be useful for me.
    In first steps it’s really nice if somebody supports you, so hope to meet friendly and helpful people here. Let me know if I can help you.
    Thanks in advance and good luck! 🙂

  7. Long time lurker, thought I would say hello! I really dont post much but thanks for the good times I have here. Love this place..

    When I was hurt in that automobile accident my life would be changed always. Unfortunately that driver had no car insurance and I was going to be in pain for ever.

    This was not time for me to start and guess what to do. I had to find a good lawyer to help me get what I needed. After all, my family was counting on me.

    How bad was it? I has bedridden for 7 months, I had to have constant care and my medical bills went through the roof!

    Thank goodness, I found a good referral site to help me.

    I will post more later this year to tell you more about what I have been going through.

    If you need an accident attorney try the guys at If you need an accident attorney try the guys at

  8. […] I am what I am, auzite la televizor, elemente clasice, rant, romaneasca, soare, to translate Nu chiar. Dar are rolul lui de îndeplinit, iar zilele acestea și-l arată cu atât mai puternic. Înțeleg […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a comment